Ursitoare

evenimente

contact

Ursitoare Botez Bucuresti si prin imprejurimi 330 Ron

Ursitoare Botez Bucuresti 330 RON


Evenimentul tau trebuie sa fie unul special.
Noi iti venim in ajutor.
Iti oferim servicii de calitate pentru evenimentul tau.
Daca iti doresti un destin perfect pentru copilul tau, cheama ursitoarele la botez !
                 NUMAI 330 RON !!!

Vrei ceva special la nunta ta? Atunci distreaza-ti invitatii cu un moment de stand up comedy (umor 100% romanesc)

Invitatii tai vor ramane cu gura cascata dupa numerele de magie oferite de cei mai buni iluzionisti.
Si lista poate continua.Pentru mai multe detalii da click AICI!

Ursitoare Botez
Noi  facem ca imaginatia ta sa devina realitate.
Orice idee ai pentru evenimentul tau , noi ne vom stradui (si garantam si ca vom reusi) sa o punem in practica.
Asadar, tu ocupa te de lista de invitati si de local. Restul il facem noi.
Contacteaza-ne la 0723.699.784/ 0744.914.007
Ursitoare


Pentru a chema Ursitoarele la botezul copilului tau CONTACTEAZA-NE  la : 0744.914.007
Ursitoare Text Personalizat Bucuresti Romania

Ursitoare Ursitoari Botez

Ursitoare Botez Bucuresti 330 RON
„Cum se naşte un băiat sau o copilă, totdeauna se înscrie în cer într-o carte, care se numeşte cartea sorţii, nu numai numele, ci şi tot viitorul său cum are să fie: bun ori rău, de unde vine apoi şi zicala: aşa mi-a fost scris, aşa mi-a fost scris în slovele ursitoare.” - Simion Florea Marian, Naşterea la români
Naşterea este însoţită de ritualuri complicate a căror protagonistă este moaşa care îşi împarte atenţia şi grija între lăuză şi nou-născut. Scopul acestora este să se înlăture forţele malefice pentru a favoriza creşterea lipsită de pericole a copilului. În momentul naşterii este chemată moaşa sau o femeie bătrână pricepută pentru a pune apa la încălzit. Bărbaţii părăsesc încăperea, iar în tocul uşii se leagă un fir de strămătură roşie, prins mai apoi la mâna nou-născutului pentru a nu se deochea.
Mama nu are voie să stea cu picioarele spre uşă, căci aşa ies morţii din casă. Femeii care a născut îi este interzis să iasă din casă vreme de patruzeci de zile, pentru că nu este curată, o părăseşte până şi îngerul păzitor, perioadă în care vecinii şi prietenii aduc diverse cadouri şi urează viaţă plină copilului şi mamei. După patruzeci de zile, femeia merge la biserică, unde i se face molifta, ducând cu ea şi copilul, ca să-l îmbisericească. Totodată, nu e bine ca mama să culce pruncul cu ea în pat până în a treia zi de la naştere (când va fi scăldat de moaşă), căci s-ar putea întâmpla să se întoarcă cu spatele la el.
Nefericită întâmplare: copilul ar putea căpăta rofii (bube care apar uneori la copii după naştere) sau, când va creşte, lumea întreagă îi va întoarce spatele. Mai rău de atât, spiritele rele pot să se apropie de copil, să-l schimonosească, să-l omoare sau chiar să-l fure şi să-l înlocuiască cu altul.
Ursitoare
Ursitoarele sunt zâne care vin în nopţile fără soţ pentru a-i decide soarta nou-născutului. În Transilvania se spune că, pentru a fi binevoitoare, ursitoarele trebuie să găsească în camera copilului sare, pâine şi un caier cu lână. Pot fi şi uşor păcălite, căci se poate cerne făină, pe care, după 3 zile şi 3 nopţi, părinţii pot vedea urma paşilor de zâne. În Banat, Moldova şi Ţara Românească, se pregăteşte „cina ursitoarelor” (cu pâine, găini, vin şi 3 bănuţi). În Bucovina, moaşa pune doar o lumină de veghe, crezându-se că aceasta este suficientă pentru a le mulţumi pe ursitoare, făcându-le să-i urzească micuţului o soartă cât mai bună. 8 zile după naştere, părinţii trebuie să fie veseli, căci tristeţea lor le molipseşte şi pe ursitoare, iar prorocirea va fi pe măsura umorii lor.
După unele credinţe, ursitoarele se numesc Ursitoarea (cea mai mare dintre ele, cea care ţine fusul şi furca), Soarta (cea care prezice destinul) şi Moartea (cea care stabileşte când se va curma firul vieţii). Aceste personaje mitologice prezintă o adaptare a mitului grecesc referitor la cele trei Moira, babe urâte şi neiertătoare de care până şi Hera se temea. La români, ursitoarele au devenit fete mari, zâne surori, fecioare curate nepătate şi nemuritoare.
De fapt, ursitoarele sunt surorile celorlalte şase iele (trei dintre acestea pocesc oamenii, restul de trei descântând de dragoste şi de urât). Se întâlnesc cu toate o dată pe an şi, de bucurie că s-au văzut, dansează o horă drăcească. Ursitoarele poartă rochii lungi, albe şi întreţesute cu fluturi şi cu fire de aur. Cea mai mare însă umblă adesea îmbrăcată într-o blană de aur, având la brâu o furcă de care este legat un caier de lână albă sau neagră amestecată cu mătase şi fire de aur („precum rup firul aşa curmă ele cum voiesc şi zilele omului” – Simion Florea Marian, Mitologie românească).
Prima baie
În majoritatea zonelor ţării există obiceiul ca apa de la „prima scăldătoare” să fie rece. Se spune că astfel copilul devine rezistent la frig, vioi, sprinten, voinic, deştept, isteţ.
În apa de la prima baie trebuie să se pună:
· busuioc, să fie atrăgător copilul, mai ales dacă este fată
· grâu, să fie cinstit
· mentă şi romaniţă, să crească uşor şi să fie sănătos
· măciulii de mac, să doarmă bine
· apă sfinţită pentru curăţenie sufletească şi trupească
· lapte dulce, „să-i fie pielea albă şi dulce ca laptele”
· miere, „să fie dulce la vorbă ca mierea”
· bani de argint, să fie „scump şi nepătat ca argintul şi, precum iubeşte fiecare om argintul, aşa să iubească şi pe copilul nou-născut”.
Toate acestea se adaugă în apă odată cu rostirea solemnă a următoarelor cuvinte:
„Să fie sănătos/ Şi norocos/ Şi mintos/ Şi voios/ Şi frumos/ Şi drăgăstos/ Şi învăţat/ Şi bogat/ Om de treabă!”
Copilul trebuie scăldat întotdeauna înainte de apusul soarelui, „căci altfel capătă plânsori şi nu poate defel dormi”. Ca să nu fie contaminat de rău, hăinuţele nu trebuie lăsate la uscat afară, „să le apuce asfinţitul soarelui”.
Moaşa, după ce scoate banii, se duce şi pune apa de la baie la rădăcina unui măr sau păr (întotdeauna înainte de înserat), pentru a nu călca nimeni pe ea şi pentru a creşte copilul frumos şi sănătos ca pomul respectiv. Moaşa se aşază apoi pe covata întoarsă şi femeile o înconjoară de 3 ori, dansând şi chiuind. După toate acestea, moaşa trebuie să sară peste covată, cântând şi îmbiindu-le astfel pe cele care-şi doresc un copil:
„Hai, săriţi peste covată,/ S-aveţi şi voi câte-o fată,/ Dar săriţi mai ‘năltişor,/ S-aveţi şi câte-un fecior”
La sfârşitul ritualului, moaşa îl dă pe copil naşilor pentru a-i pune bani pe piept, apoi îl dă mamei, care o cinsteşte cu un pahar de rachiu.
sursa: www.gandul.info
Încă din vremuri străvechi, şamanii şi alţi mistici foloseau numerele pentru a-şi înţelege menirea în viaţă. Acum poţi afla şi tu ce ascunde cifra numelui tău şi care-ţi sunt atuurile.
Pentru a găsi cifra care te defineşte, trebuie doar să notezi în dreptul fiecărei litere a numelui tău complet acea cifră care îi corespunde conform tabelului alăturat. Scoate din calcul însă poreclele sau numele obţinut în urma căsătoriei.
După ce faci suma tuturor valorilor (ca în caseta de mai sus) vei obţine un număr format din două sau trei cifre pe care le aduni între ele. Tocmai ai aflat numărul destinului.
Acesta reprezintă calea pe care o vei urma pentru a-ţi atinge scopul în viaţă. În funcţie de valorile pe care le aduni poţi afla şi numărul personalităţii sau al sufletului.
Dacă aduni numerele corespunzătoare vocalelor numelui tău întreg, afli numărul sufletului. El îţi dezvăluie motivaţiile şi dorinţele cele mai ascunse. Numărul personalităţii îl găseşti adunând valorile consoanelor şi-ţi arată modul în care te exprimi şi cum te percep ceilalţi. Iată ce spune fiecare cifră despre tine:
1 2 3 4 5 6 7 8 9
A B C D E F G H I
J K L M N O P Q R
S T U V W X Y Z
De exemplu, dacă luăm numele Irina Radu, numerele fiecărei litere vor arăta astfel:
I R I N A R A D U
9 9 9 5 1 9 1 4 3
1 - Viaţa ta se află sub semnul ambiţiei. Îţi urmezi cu mult curaj idealurile şi tinzi să obţii cât mai multă independenţă. Îi inspiri pe mulţi dintre cunoscuţii tăi, îţi place să conduci şi să inventezi, pentru că ştii cum să abordezi o problemă în mod original şi creativ. Cauţi mereu oportunităţi noi, respingând căile bătătorite şi rutina.
2 - Cifra care exprimă dualitatea şi înclinaţia către empatie. Lucrezi foarte bine cu cei din jurul tău. Găseşti mereu o modalitate de a fi diplomată. Eşti atrasă de o meserie artistică sau de mediator. Eşti mereu alături de prieteni cu un sfat şi îi ajuţi să treacă peste conflicte.
3 - Ai abilitatea de a te exprima cu uşurinţă şi de a aduce bucuria de a trăi celor din jurul tău. Puterea ta este imaginaţia, pe care o poţi pune în folosul celor din jur, lucrând în domeniul vânzărilor sau în divertisment.

Moirele (Parcele, la romani) controlau destinul oamenilor, de la naştere până la moarte. Clothos învârtea roata ursitului, Lachesis trăgea din fuior firul vieţii fiecărui om, Atropos tăia firul şi hotăra în ce fel moare fiecare.
În mitologia româna,  Moirele au fost preluate, cu numele de ursitoare, astfel: Ursitoarea, cea care ţine fusul şi furca, Soarta, cea care prezice destinul pruncului la naştere şi Moartea, cea care curmă firul vieţii.

Aflatul

Poveste culeasă din Ardeal de Ion Pop-Reteganul. Lectură povestită pe scurt.
Odată, demult, un boier mare se întorcea acasă, mergând pe jos. Pe drum îl prinse ploaia şi ajunse într-un sat  când se înnoptase. A început să bată pe la uşile oamenilor, să ceară  un loc de odihnă peste noapte, dar nimeni nu l-a primit.
Ajunse boierul în capul satului, la o căsuţă mică. Privi pe fereastră şi zări la lumina slabă a vetrei un bărbat lângă vatră şi o femeie bătrână ce stătea lângă pat. Boierul ceru găzduire şi omul spuse că nu îl poate primi că aşteaptă să-i nască nevasta, e moaşa lângă ea.
În timp ce vorbeau, femei născu un băiat.  De bucurie, îl primiră şi pe boier în casă şi îi dădură un loc  să doarmă în fundul odăii, sub fereastră.
După miezul nopţii, boierul, care nu putea adormi în loc străin, auzi ursitoarele cum vin sub fereastră şi încep a ursi. Prima spuse că băiatul va trece prin multe necazuri, dar le va birui şi va ajunge bine. A doua spuse că va fi voinic şi frumos, cuminte şi norocos. A treia adăugă că va moşteni toată averea boierului care se află acum în casă.
Boierul nu mai închise ochii până la ziuă. Când se treziră toţi, el le ceru copilul , sub cuvânt că ei sunt tineri şi o să mai facă alţii, pe când el nu poate avea copii şi l-ar creşte pe al lor ca pe un cocon.
Părinţii întâi nu voiră, dar când văzură galbenii boierului gândiră şi ei că  le va mai da Dumnezeu copii, dar galbeni nu se ştie şi i-l dădură.
Cum ieşi din sat şi ajunse în pădure, boierul lăsă copilul într-o scorbură, să-l mănânce fiarele şi plecă. Băiatul se puse pe plâns, un cioban, chiar de-al boierului, îl auzi şi îl luă de acolo. Îi puse numele Aflatul şi îl crescu bine şi frumos până se făcu de  douăzeci de ani.
Tocmai atunci veni boierul pe la stână şi află povestea băiatului. Îşi dădu seama cine e şi îi spuse ciobanului că vrea să îl trimită până la el acasă cu carte către cucoana lui.
Aflatul luă scrisoarea, îşi făcu cruce şi plecă. Pe drum poposi sub un fag şi adormi. Pe vremea aceea Dumnezeu umbla pe pământ, însoţit de sfântul Petru. Trecură pe acolo, văzură flăcăul adormit, iar Dumnezeu luă cartea din căciula ce îi stătea alături şi citi ce scrisese boierul.
Boierul îi scria cucoanei sale să îl pună pe ţiganul casei să îi taie capul Aflatului. Dumnezeu scrise altă carte şi o puse în căciulă, apoi plecă mai departe cu Sfântul Petru, zicând că nu te poţi pune împotriva ursitoarelor.
Aflatul ajunse la curtea boierească, unde erau cucoana boierului şi cuconiţa Săftica, fata boierului. Fata citi cu glas tare cartea de la tată-său. Acolo scria poruncă spre cucoana lui să cheme îndată preotul să o cunune pe fată cu Aflatul. Cum cei doi se plăcuseră de la prima privire, cucoana făcu ce îi poruncise soţul ei.
După vreo săptămână sosi şi boierul şi tare scrâşni din dinţi când văzu ce s-a întâmplat. Ceru să vadă scrisoarea, dar acolo aşa scria.  Seara îl chemă pe paznicul viei şi îi spuse că a venit vremea strugurilor, să facă bine să împuşte pe oricine va intra în vie.
În timpul cinei începu o ploaie cu tunete şi fulgere. După cină spuse că tare îi e poftă de struguri. Cum auzi Aflatul şi porni. În scurtă vreme se întoarse cu strugurii, căci paznicul nu îl văzuse pe vremea aceea.
Furios, boierul porni spre vie, să-i ceară socoteală paznicului, însă îl doborî un foc de puşcă. Spre miezul nopţii boierul muri, dar întâi spuse ca nimeni să nu se pună împotriva ursitoarelor, chiar dacă este boier.
Aflatul şi Săftica moşteniră averea şi boieria, după cum fusese ursit.
Ursitoarele noastre :
Ursitoare Bucuresti

Ursitoare

Ursitoare/Ursitoari botez Bucuresti si prin imprejurimi
Daca va doriti servicii de caliatate la cele mai mici preturi contacteaza-ne!
Numai de la noi poti achizitiona pachetul de 3 ursitoare bune( text personalizat interectiv si funny) pentru bebelusul tau cu numai 360 RON!!!
Suna acum si rezerva ti ursitoarele pentru evenimentul tau:
Tel: 0744.914.007; 0723.699.784
Sau trimite-ne un e-mail ro_event@yahoo.com