Ursitoare

evenimente

contact

Ursitoare Botez Bucuresti si prin imprejurimi 330 Ron

Ursitoare Botez Bucuresti 330 RON: Mâncarea de bebeluşi a fost creată de NASA
Anvelopa care nu se umflă, mâncarea pentru bebeluşi sau camera de luat vederi cu infraroşu sunt doar câteva dintre lucrurile pe care le folosim zilnic. Puţini dintre noi ştiu însă că acestea sunt rezultatul unei munci colosale, întinse pe câţiva ani, a savanţilor de la NASA (Agenţia Spaţială Americană). Ele au fost create iniţial pentru a uşura viaţa astronaţilor, dar s-au dovedit folositoare, până la urmă, tuturor oamenilor.

Piureurile pentru copii

Greu de crezut, dar celebrele piureuri din fructe sau din legume destinate bebeluşilor au fost create de savanţii NASA. “Cosmonauţii aveau nevoie de ceva consistent, cu gust bun, uşor de digerat şi de transportat. Aşa a fost creată mâncarea pentru bebeluşi, care conţine în proporţie de 95% un supliment nutriţional identic cu cel din laptele matern, dar extras dintr-o algă”, a dezvăluit unul dintre specialiştii NASA.

Anvelopele care nu se umflă

O celebră companie producătoare de cauciucuri a colaborat cu NASA pentru crearea anvelopei care nu se umflă, aceasta fiind fabricată dintr-un “material fibros”, a cărui reţetă e secretă. Datorită acestui material, astfel de cauciucuri, spun specialiştii, au o durată de viaţă cu cel puţin 15.000 de kilometri mai mare decât celelalte.

Plasa de pescuit indestructibilă

Aparent e o plasă de pescuit absolut obişnuită, însă firele din care e ţesută sunt speciale, imposibil de rupt. Savanţii de la NASA au creat “plasa hyperester” pentru ca atunci când astronauţii ies în afara navetei, în cazul unui accident, să cadă în această plasă. Tehnologia a fost preluată rapid de pescarii din SUA, care o folosesc la scoaterea peştelui din adâncuri la suprafaţă.

Cleştii de descarcerare

Echipajele care intervin de urgenţă în cazul accidentelor de maşină sau de alt tip şi au nevoie să descarcereze oameni dintre fiarele contorsionate folosesc cleştii speciali, creaţi cu mulţi ani în urmă tot de NASA. Savanţii au inventat iniţial aceste ustensile salvatoare pentru a decupla de pe navele lansate în spaţiu rezervoarele de combustibil care se goleau.

Pompa pentru inimă

Una dintre cele mai importante invenţii ale NASA salvează astăzi vieţi pe bandă rulantă. Un savant a pus la punct o pompă de diametru mic, care era menită să furnizeze combustibil în spaţiu, în diverse sisteme ale navetelor. Un doctor al NASA a transformat pompiţa într-un dispozitiv pentru oamenii cu probleme cardiace, în speţă cu o proastă irigare a inimii. Aceasta e destinată în special copiilor, pentru că au cavitatea toracică mică.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu